BASINA VE KAMUOYUNA; Talepler Karşılansın, Ölümler Durdurulsun

10 Kasım, 2012
25893
BASINA VE KAMUOYUNA; Talepler Karşılansın, Ölümler Durdurulsun

BASINA VE KAMUOYUNA
Talepler Karşılansın Ölümler Durdurulsun

Bugün, cezaevlerinde 12 Eylül 2012 tarihinde başlayan açlık grevlerinin 60‘nci gününe girmiş bulunuyoruz. Her an ölüm haberlerinin gelebileceği son derece kritik bir aşamaya girilmesine rağmen çözüme dair hala hiçbir adım atılmamış olunması kaygıları artırmaktadır.

Fakat başta Başbakan olmak üzere yetkililer bu ciddi aşamada bile sorunu görmezden gelen uzlaşmaz tutumlarını sürdürmektedir. 5 kasım günü itibariyle 72 cezaevinde 10 bine yakın siyasi tutuklu ve hükümlünün daha açlık grevine başlaması ülkemizin yıllardır kanayan yarası olan Kürt sorunu konusunda yaşanan açmazın boyutlarını göstermektedir.

Bilindiği üzere bugün 60. gününe giren açlık grevleri siyasi ve insani taleplerle yapılmaktadır. 21. yüzyıl dünyasında siyasi ve insani taleplerin, yine siyasi ve insani diyaloglarla çözümlenmesi yerine sorunu ifade eden insanları ölüme sürüklemek veya sürüklenmesine seyirci kalmak, onarılması imkansız derin yaralar açacaktır. Bu nedenle, niteliğini siyasi ve insani taleplerin

belirlediği açlık grevlerinin diyalog yöntemi ile çözülmesi en doğru yaklaşım olacaktır.
Şüphesiz ki hepimizi derinden endişelendiren bu sürecin tek bir can kaybı olmadan sonlanmasının insani ve vicdani sorumluluğu herkesin omuzlarındadır.

Söz konusu olan insan yaşamıdır ve geçmişte yaşadığımız acıların tekrarlanmaması için İktidarı sorumlu davranmaya çağırıyoruz.
Bizler başından beri bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek için gayret gösteren emek ve meslek örgütleri olarak her şeyin üstünde olan yaşam hakkını savunmaya devam etmeye kararlıyız.

Bu kararlılığın bir ifadesi olarak başta emek ve demokrasi mücadelesinde her zaman yan yana omuz omuza olduğumuz siz değerli dostlarımız olmak üzere tüm kamuoyunu, taleplerin karşılanması ve ölümlerin durdurulması için dayanışmaya çağırıyoruz.

TMMOB   KESK   DİSK   TÜRK-İŞ