TMMOB MİMARLAR ODASI ÜYELERİNE FERDİ KAZA SİGORTASI

21 Nisan, 2011
23659
TMMOB MİMARLAR ODASI ÜYELERİNE FERDİ KAZA SİGORTASI


Bütçe Komisyonu toplantısı kararları çerçevesinde, Merkez Yönetim Kurulu 16 Aralık 2010 tarihinde Hatay'da yapılan 42/15 toplantısı 3-o no.lu kararında "2006 yılında uygulamaya giren ve 2010 yılında da son yıl aidatını ödeyen üyeleri kapsayan, üye ferdi kaza sigortası uygulamasının 2011 yılında da poliçe değerlerinin gözden geçirilerek devam ettirilmesine, sigorta poliçesi kapsamı ve kuralları ile ilgili bilgilerin ve 2010 yıl sonu itibariyle aktif – pasif mali değerlerinin örgüte bilgi olarak aktarılmasına, poliçe mali değerinin üye aidatının üzerinde olduğunun bilinci ile aidat tahsili ile ilgili olarak Oda Genel Merkezi ve birimlerinin bu konuda üyeleri bilgilendirmesine;" denmektedir.

Bütçe Komisyonu toplantısı sonrasında yapılan çalışmalar neticesinde Merkez Yönetim Kurulu 16 Aralık 2010 tarihinde Hatay'da yapılan 42/15 toplantısı 4 no.lu kararı almıştır. Kararda "2011 yılında da 2011 yılı aidatını ödeyen üyelere kaza sigortası yaptırılmasına, sigorta bedellerinin Mimarlar Odası Genel Merkezi tarafından ödenmesine, Sigorta işleminin bu yıl da Mimarlık Vakfı tarafından yapılmasına, sigorta bedeli olarak 6 TL/ kişi olarak ödeme yapılmasına, sigorta limitlerinin ölüm/sürekli sakatlık halinde 50.000-TL, kaza halinde kaza başına 5.000- TL olarak ödenmesine;" denmektedir.

2010 yılında sigorta firmasına yapılan ödemelere ilişkin şubelere ve aylara ve göre sigortalanan üye sayıları ve tutarları ile; sigorta firmasının poliçeler kapsamında kaza geçiren üyelerimize ve vefat eden üyelerimiz varislerine yapmış olduğu liste ekli tablolarda bulunmaktadır. Tablodan da anlaşılacağı üzere 2010 yılında toplam olarak sigorta firmasına 17.386 üye için 86.930,00 TL ödenmiş olacaktır.

2010 yılında 8 tedavi masrafı ve 4 vefat olmak üzere 12 üyemize ve varislerine 132.106,00 TL ödeme yapılmıştır. Ayrıca dosya işlemleri yürütülen ve sonucu alınamamış 2 dosya daha mevcuttur. Bu muallak durumda bulunan dosyalar, 2 tedavi masrafını içermekte olup ödenmesi beklenen tutar 6.000,00 TL' dir. Bu ödemeler de gerçekleştiğinde sigorta firmasından alınan toplam "hasar" 138.106,00 TL 'ye ulaşmış olacaktır.

Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz

Saygılarımızla.
 

            FERDİ KAZA SİGORTASI *
           
              HASAR YÖNERGESİ

Yaralanma Halinde İstenilen Evraklar

• Kati hastane raporu (hastaneden taburcu olduğuna dair)
• Fatura aslı (tedavi masraflarını gösterir)
• Beyan (olayın meydana geliş şeklini açıklayan sigortalıya ait açıklama)


Sürekli Sakatlık Halinde İstenilen Evraklar

• Olayla ilgili sigortalının beyanı, varsa resmi tutanak veya zabıt
• Kati hastane ve maluliyet raporu

(Poliçe ile temin edilen bir kaza, sigortalının derhal veya kaza tarihinden 2 sene içerisinde sürekli sakatlığına (daimi maluliyetine)neden olduğu takdirde; tıbbi tedavinin sona ermesini takiben, tazminat ,”Sürekli Sakatlık Sigorta Bedeli “ kapsamında maluliyet derecesine göre hesaplanarak ödenir.)

Vefat Halinde İstenilen Evraklar

• Olayla ilgili zabıt veya resmi tutanaklar
• Ölüm raporu
• Veraset ilamı
• Vukuatlı nüfus kayıt örneği
• Otopsi raporu

(Bu poliçe ile temin edilen bir kaza, sigortalının derhal veya kaza tarihinden itibaren bir yıl sene zarfında vefatına sebebiyet verdiği takdirde, sigorta bedeli poliçede gösterilen menfaattarlara, yoksa kanuni hak sahiplerine ödenir.)

Hasar durumunda evraklar tamamlandıktan sonra Ada Sigorta ve Reasürans Brokerliği ile irtibata geçebilirsiniz.

Teminat Dışı Kalan Kazalar!!!

• Her türlü spor müsabakası sonucu oluşan kazalar
• Suda boğulma kazaları
• Her türlü tehlikeli spor sonucu oluşan kazalar (kayak,paraşüt vs..)
• Motosiklet kazaları 
• Alkollü veya uyuşturucu madde etkisinde iken oluşan kazalar


*Ferdi Kaza Sigortası poliçenizdeki “kaza” tabiri, ani ve harici bir olayın etkisi ile sigortalının iradesi dışında sakatlanması veya ölmesidir.